Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka

Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-kiymali-karnabahar-musakka-8.jpg

Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 3 orta uzunluk çarliston yahut sivri biber
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye su ve yarım limon sıkıp kaynamaya bırakalım.
  2. Karnabaharı ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynayan limonlu suya koyup 5 dakika kadar haşlayalım.
  3. Karnabaharlar yumuşayınca kenara alıp süzelim. Sonra tepsiye yayalım.
  4. Farklı yerde sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  5. Tavaya sıvı yağı koyup doğradığımız havuçları ek edip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Daha sonra soğanlarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine kıymayıda ekleyip kavuralım.
  7. Biberleri sarımsağı da ekleyip kavuralım.
  8. Son olarak salçayı baharatları tuzunu da atıp biraz daha kavuralım.
  9. Üzerine sıcak suyuda ekleyip bir iki taşım kaynatalım.
  10. Pişmiş olan kıymalı harcı haşlanan karnabaharın üzerine yayıp evvelden ısınmış fırına verip 20 dakika pişirelim.
  11. Kızarmış olan karnabaharı fırından çıkarıp üzerini maydanozla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt