
Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kıyma
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 orta uzunluk havuç
- 3 orta uzunluk çarliston yahut sivri biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Fırında Kıymalı Karnabahar Musakka Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tencereye su ve yarım limon sıkıp kaynamaya bırakalım.
- Karnabaharı ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynayan limonlu suya koyup 5 dakika kadar haşlayalım.
- Karnabaharlar yumuşayınca kenara alıp süzelim. Sonra tepsiye yayalım.
- Farklı yerde sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı koyup doğradığımız havuçları ek edip 3-4 dakika kavuralım.
- Daha sonra soğanlarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine kıymayıda ekleyip kavuralım.
- Biberleri sarımsağı da ekleyip kavuralım.
- Son olarak salçayı baharatları tuzunu da atıp biraz daha kavuralım.
- Üzerine sıcak suyuda ekleyip bir iki taşım kaynatalım.
- Pişmiş olan kıymalı harcı haşlanan karnabaharın üzerine yayıp evvelden ısınmış fırına verip 20 dakika pişirelim.
- Kızarmış olan karnabaharı fırından çıkarıp üzerini maydanozla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.