Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Kabak

Fırında Kıymalı Kabak
0
111

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet uzunluk orta soğan
  • 3 adet çarliston biberi
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
Üzeri için;
  • 1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabakları uzunluktan ikiye kesip ortasını oyalım. Akabinde kaynar suda 5-6 dakika haşlayalım.
  2. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyup soğan ve biberimizi kavuralım. Birkaç dakika soteledikten sonra kıymamızı ekleyelim.
  3. Kıymamız suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Rendelediğimiz yada çook minik doğradığımız domatesimizi de harcımıza ekleyelim.
  4. Salçamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
  5. Kıymalı harcımızı ortasını oyduğumuz kabakların ortasına dolduralım.
  6. Rendelediğimiz kaşar peynirini kabakların üzerine serpelim.
  7. Son olarak 180-200 derece de üstü kızarana kadar pişirelim.
  8. Ben kaşarı çok kızarmış sevdiğim için biraz fazla tuttum. Siz damak zevkinize nazaran denetimli biçimde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt