
Fırında Kıymalı Bostan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet bostan patlıcan
- 400 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
- 2 adet domates
- 6-7 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynamış su
Fırında Kıymalı Bostan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bostan patlıcanlarımızın kabuklarını alacalı formda soyalım.
- Bir parmak genişliğinde halka halinde keselim.
- Patlıcanların tuzlu suda bekletelim. Sonra yıkayalım.
- Patlıcanları tepsiye alalım.
- Tuzlayıp yumurta fırçası ile her iki tarafını yağlayalım.
- İç harcımız için yemekli doğranmış soğanı sıvı yağda kavuralım kıymayı ekleyip kavuralım.
- Doğranmış sarımsak ve ince kıyılmış biber ekleyip birlikte kavuralım.
- Kıyma kavrulmaya yakın salça ekleyip karıştıralım kabukları alınmış domates ve baharatları ekleyelim.
- Patlıcanları borcama dizip üzerine kıymalı harcı koyalım.
- Üzerini domates dilimi ve yesilbiber sonra. Suda salçayı açıp sosu ortalardan tepsiya dökelim.
- Evvelden ısıtılmış. 200c fırında pişirelim isteğe nazaran üzerine kaşar peyniri koyabilirsini afiyet olsun.