elektronikci
FD Üye

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 kelle kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates (ben domates ve biber kışın kullanmıyorum onun yerine yaptığım kışlık soslardan kullandım )
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı ( kıymayı kavurmak için)
- Kalın uzun makarna veya boncuk makarna
- 1 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber tuz
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymalı harcımızı yapalım. Bunun için kuru soğanı tereyağı ile birlikte biraz kavuralım.
- Daha sonra rengi dönen soğana domates biber sosundan ekleyelim isterseniz normal domates de kullanılabilirsiniz.
- Daha sonra salçayı ilave edip kıymayı iyice kavuralım.
- En son olarak tuzu ilave edip biraz kıymayı pişirelim. Eğer suyu yoksa biraz su ilave edin.
- Daha sonra makarnayı normal haşlayın o arada beşamel sosunu yapalım.
- Tereyağını sosluk tencerede eritelim.
- Üç yemek kaşığı unu ilave edip biraz rengi dönene kadar kavuralım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ilave edip hızlıca topaklanmadan karıştıralım. Zaten hemen kıvama geliyor bir fasıl pişirelim ve tuzu ve karabiberi ilave edip kapatalım.
- Pişen makarnayı süzelim. Ve beşamel sosu ile beraber birleştirelim. İyice karıştırın ve yarısını kare borcama ilave edelim.
- Arasına kıymalı harcın hepsini döküp güzelce yayalım.
- Diğer kalan makarnayı da ilave edip güzelce yayalım.
- Üzerine kaşar peyniri ilave edip yaklaşık 190 -200 derecelik fırında 30-40 dk pişirelim.
- İlk önce. Alt tarafı pişirelim çünkü hemen kaşarlar kızarıyor ve kuruyor pişene yakın iki tarafı aynı anda pişirelim.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun ????
.