
Fırında Kekikli Baget Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet baget but
- 3 adet orta boy patates
- 18 – 20 adet arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Kekikli Baget Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baget butları güzelce yıkayıp derisinden ayıralım. (deri severler ayırmayabilir biz sevmiyoruz çünkü derisini o yüzden ayırdım ???? )
- Derin bir kabın içerisine bagetleri alalım.
- İçerisine elma dilimi dilimlediğimiz patatesleri ve arpacık soğanları alalım.
- Üzerine. Zeytinyağını, kekiği ve tuzu alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra üzerini streç film ile sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Hazır olan bagetleri altını yağladığımız borcamın içerisine dizelim.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatalım.
- Önceden ısıttığımız 220 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar üzeri kapalı şekilde pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı alıp 10 dk daha fırının sıcağıyla fırında bekletelim.
- Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ???? afiyet olsun ????????.