Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tanımı İçin Materyaller
- 13 adet orta uzunluk patates
- Yarım kilo ıspanak
- 300 gram kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Ispanak yıkanıp iri iri doğranarak baharat ve tuz ile birlikte tavaya eklenerek hafif kavrulup suyu eklenir.
- 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
- Sos gereçlerin hepsi katılarak karıştırılır.
- Patatesler yıkanır ve dilimleme aleti ile ince ince dilimlenerek kenarda bekletilir.
- Birinci evvel tepsinin alt kısmına biraz sos konularak üzerine patateslerin dörtte biri dizilir.
- Patateslerin üzerine sos dökülerek ıspanak kavurması konur.
- Tıpkı süreç tekrar tekrarlanır ıspanakların üzerine patates, sonra sos ve daha sonra yeniden ıspanak kavurması konularak süreç yenilenir.
- Bu süreç 3 kere yapılır ve en üste patates dizilip sos dökülerek 200 dereceli fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.
Güzel üç aylar.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.