Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnıyarık

Fırında Karnıyarık
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-karniyarik.jpg

Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • Bir tutam zerdeçal
  • Bir tutam kimyon
Sosu
  • Salça ve biraz su

Fırında Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak patlıcanları alacalı olarak kabuğunu soyalım.
  2. Patlıcanlarım çok taze olduğu için acı değildi öküzden tuzlu suda bekletmedim.
  3. Patlıcanlarınızın tazeliğine nazaran tuzlu suya yatırabilirsiniz.
  4. Sıvıyağda patlıcanları yavaşça kızartalım ve bir kenara alalım.
  5. Bir tavaya sıvı yağı alıp soğanları soteleyelim.
  6. Gerisinden kıyma ekleyip pişirelim pişmesine yakın salça baharatlar ve maydanozları ekleyip bir kenara alalım.
  7. Kıyma karışımını patlıcanların ortasını açarak içine dolduralım.
  8. Sonra salçalı su yaparak patlıcanların etrafına dökelim ve ağzını yağlı kağıtla kapatıp fırına verelim.
  9. Fırından çıkardıktan sonra yanına bir cacıkla servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt