Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo patlıcan
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 2 su bardağı yağ
- 1 adet soğan
- 1 domates
- 1 biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- 1 bardak su
- 2 kaşık salça
Fırında Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları saplarından ayırıp uzunlamasına karınlarını açıyoruz.
- Kuruyan patlıcanlar kızgın yağda çevrilip güzelce kızartılır.
- Kızaran patlıcanları yağlı kağıda alıp bekletiyoruz.
- Başka bi tavada soğanları ince ince kıyıp iki kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip ,suyunu salana kadar kavuralım.
- Baharatları ekleyip bi cins karıştıralım ocaktan alalım.
- Tepsiye aldığımız patlıcanların içine kıymayla doldurup diziyoruz.
- Başka bi kapta iki kaşık salçayı bi bardak suyla açıp üzerine gezdiriyoruz.
- Dilimlediğimiz domates ve biberi üzerlerine yerleştirelim .
- Fırında 185 derecede denetimli bi formda 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun ???? ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.