Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnıyarık

Fırında Karnıyarık
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firin-karniyarik.jpg

Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kilo patlıcan
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 2 su bardağı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 domates
  • 1 biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
Sosu için;
  • 1 bardak su
  • 2 kaşık salça

Fırında Karnıyarık Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanları saplarından ayırıp uzunlamasına karınlarını açıyoruz.
  2. Kuruyan patlıcanlar kızgın yağda çevrilip güzelce kızartılır.
  3. Kızaran patlıcanları yağlı kağıda alıp bekletiyoruz.
  4. Başka bi tavada soğanları ince ince kıyıp iki kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
  5. Üzerine kıymayı ekleyip ,suyunu salana kadar kavuralım.
  6. Baharatları ekleyip bi cins karıştıralım ocaktan alalım.
  7. Tepsiye aldığımız patlıcanların içine kıymayla doldurup diziyoruz.
  8. Başka bi kapta iki kaşık salçayı bi bardak suyla açıp üzerine gezdiriyoruz.
  9. Dilimlediğimiz domates ve biberi üzerlerine yerleştirelim .
  10. Fırında 185 derecede denetimli bi formda 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun ???? ????.
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt