
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk az haşlanmış karnabahar
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Kek hamuru kıvama gelecek kadar un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurtayla yoğurdu güzelce çırpalım.
- Sonra başka materyalleri katıp karıştıralım.
- En son unu ölçülü bir formda katalım az haşlanmış karnabaharları sosa yeterlice banıp fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
- Sos çok akışkan olmasın ki tepsiye akmasın karnabaharın üzerinde kalsın ona nazaran ununu katın. Afiyet olsun.