Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç
0
136

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çk tuz
  • 1/2 (yarım) çk karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
Havuç için
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çk tuz, kırmızı toz biber
Servis için
  • 1 kase yoğurt
  • Salçalı sos ( tercihen)

Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharın en sevilen hallerinden birini hazırlıyoruz.
  2. Kızartma yapılabildiği üzere fırında da çok lezzetli ve sağlıklı oluyor. ben havuçla ahengini sevdiğim için bu formda hazırladım.
  3. İlk olarak zerzevatları haşlayalım.
  4. Karnabaharlar küçük modüllere ayrılır ve yıkanır.
  5. Havuçlar soyulur, yıkanır ve parmak kalınlığında jülyen dilimlenir.
  6. Uygun bir tencerede su kaynatılır. 2-3 damla limon suyu eklenir. Bu formda karnabaharın kokusunu azaltmış oluruz.
  7. Sebzeler haşlamaya bırakılır. Yumuşadığında 10-15 dk çatalla denetim edilir. Fazla yumuşak olursa dağılabilir.
  8. Sonra süzülür ve üzerine soğuk su gezdirilir.
  9. Karnabaharın sosu için materyaller bir kasede karıştırılır.
  10. Karnabaharlar sosla kaplanarak fırın tepsisine yerleştirilir.
  11. Havuçların üzerine sıvı yağ tuz ve kırmızı toz biber gezdirilir.
  12. Karıştırılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Bu formda çok lezzetli oluyor.
  13. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişmeye bırakılır.
  14. Üzerleri kızarınca kapatılır ve birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????
Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 adet küçük karnabahar1 adet yumurtaYarım şişe soda3 -4 yemek kaşığı unTuzKarabiberKırmızı toz biberKekikNaneÜzerine gezdirmek için ayçiçek yağı Fırında Karnabahar Tanımı Yapılışı Karnabaharlar küçük kesimlere ayrılır. Öbür gereçler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane küçük karnabahar1,5 çay bardağı su Üstü: 150-200 gram kıyma1 orta boy soğan1 yemek kaşığı salçaBir tutam maydonoz6 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekikYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller 1 adet karnabaharPortakal suyu(isteğe bağlı)1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberYarım çay bardağı zeytinyağı5 yemek kaşığı sıvı yağ Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 adet küçük uzunluk karnabahar Sosu İçin 2 adet yumurta1 su bardağı un1 çay kaşığı kuru naneTatlı toz biberTatlı pulbiberKimyonTuzKekikYarım çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ Yoğurtlu Kısmı İçin 1 çay bardağı süzme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk karnabaharTuz400 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet küçük havuç1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz Beşamel Sos 2 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı un3 su bardağı sütTuzKarabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt