Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çk tuz
- 1/2 (yarım) çk karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çk tuz, kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- Salçalı sos ( tercihen)
Fırında Karnabahar Pane Ve Baharatlı Havuç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharın en sevilen hallerinden birini hazırlıyoruz.
- Kızartma yapılabildiği üzere fırında da çok lezzetli ve sağlıklı oluyor. ben havuçla ahengini sevdiğim için bu formda hazırladım.
- İlk olarak zerzevatları haşlayalım.
- Karnabaharlar küçük modüllere ayrılır ve yıkanır.
- Havuçlar soyulur, yıkanır ve parmak kalınlığında jülyen dilimlenir.
- Uygun bir tencerede su kaynatılır. 2-3 damla limon suyu eklenir. Bu formda karnabaharın kokusunu azaltmış oluruz.
- Sebzeler haşlamaya bırakılır. Yumuşadığında 10-15 dk çatalla denetim edilir. Fazla yumuşak olursa dağılabilir.
- Sonra süzülür ve üzerine soğuk su gezdirilir.
- Karnabaharın sosu için materyaller bir kasede karıştırılır.
- Karnabaharlar sosla kaplanarak fırın tepsisine yerleştirilir.
- Havuçların üzerine sıvı yağ tuz ve kırmızı toz biber gezdirilir.
- Karıştırılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Bu formda çok lezzetli oluyor.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 25-30 dk pişmeye bırakılır.
- Üzerleri kızarınca kapatılır ve birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????