Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar Mantı

Hoş geldin! opel45 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Fırında Karnabahar Mantı
0
109

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firinda-karnabahar-manti.jpg

Fırında Karnabahar Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 250 gr kıyma
  • 1 kase çırpılmış yoğurt
  • 1 adet sarımsak

Fırında Karnabahar Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharımızı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz (ister buharda ister suyla )ben su ile hasladım.
  2. Orta uzunluk bir borcamda haşlanmış karnabaharımızı çatal ile eziyoruz, 2 adet çırpılmış yumurtanın içine tuzu ekleyip, karnabahar ile karıştırın ve üstünü düzeltin.
  3. Fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin.
  4. Tavanın içine kıymayı koyup kavuralım (benim kıyamam yağlı olduğu için ek olarak yağ kullanmadım).
  5. Kavrulmuş kıymanın içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  6. Benim salçam çok ağır konut salçası olduğundan ben birazda sıcak su ek ettim.
  7. Tabağımıza evvel karnabaharı daha sonra yoğurt, en üste kıymalı harcımızı koyalım.
  8. Çocuklarınız ile yapacağınız çok hoş bir tanım ???? verin çatalı doyasıya ezsinler, üst üste koyup kule yapsınlar.Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt