Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması
0
59

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharımızı 1 su bardağı su ile kendi buharında kısık ateşte orta sertlikte kalacak formda haşlayıp suyunu süzüp soğutalım.
  2. Bir kase içerisine yumurta, un, galeta unu, tuz, karabiber, kabartma tozu ve zeytinyağını alalım.
  3. İyice çırpıldıktan sonra karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş borcama alalım.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece aralığında üzeri kızarana pişirelim.
  5. Pişen karnabaharımızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim.
Afiyetler olsun.

Not : Fırında hafif yağlanmış olarak kızaran karnabaharın yanında, havuç ve kırmızı kapya biberi hafif yağ ile tavada soteleyip servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.

Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt