Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kaburgalı İncik

Fırında Kaburgalı İncik
0
57

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
firinda-kaburgali-incik.jpg

Fırında Kaburgalı İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuzu kaburga
  • 3 tane kuzu incik
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Fırında Kaburgalı İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Toprak güvecin dibine kaburgalar sıralanır. Üzerine orta boy patatesleri ve soğanları ortadan ikiye bölünerek kaburgaların üzerine yerleştirilir.
  2. Daha sonra aralarına sarımsak serpiştirilir. En üstünede incikler döşenir.
  3. Su, tuz, karabiber, zeytinyağı da eklenerek pişirmeye hazır hale getirilir.
  4. Toprak güvecin ağzı folyo ile hava almayacak şekilde kapatılır, evde yapacaklar fırında alt üst fanlı olacak şekilde 250 derecede 2 saat pişirmeleri yeterli olur.
Not: Mahalle fırınınız varsa odun ateşinde kokulu ve aromalı çok daha güzel oluyor.

Fırında Kaburgalı İncik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt