
Fırında Kaburgalı İncik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuzu kaburga
- 3 tane kuzu incik
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında Kaburgalı İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toprak güvecin dibine kaburgalar sıralanır. Üzerine orta boy patatesleri ve soğanları ortadan ikiye bölünerek kaburgaların üzerine yerleştirilir.
- Daha sonra aralarına sarımsak serpiştirilir. En üstünede incikler döşenir.
- Su, tuz, karabiber, zeytinyağı da eklenerek pişirmeye hazır hale getirilir.
- Toprak güvecin ağzı folyo ile hava almayacak şekilde kapatılır, evde yapacaklar fırında alt üst fanlı olacak şekilde 250 derecede 2 saat pişirmeleri yeterli olur.
Fırında Kaburgalı İncik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı