
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker (tepeleme değil)
- 2-3 adet karanfil
- Üzeri için ceviz ve isteğe göre tahin
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak tatlısı en hafif, en pratik tatlılardan biri. Ve kabak tatlısı kesinlikle fırında pişer.
- Balkabaklarını iyice yıkayalım ve pişireceğimiz fırın kabına yerleştirelim.
- Üzerine toz şekerimizin 2/3 ünü serpelim. Üzerine strech film yada kapak kapatıp dolaba kaldıralım.
- Bir iki saat sonra kabakları ters çevirelim ve kalan şekerin 2 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını kabakların üzerine serpelim.
- Kabaklar kendi suyunu salıp toz şeker eriyecektir. Fırına 200 dereceye alt üst ayarda ısıtıp tatlımızı pişmeye bırakalım.
- Arada çatalla yumuşaklığını kontrol edip damak zevkimize uygun pişmeye 5 dakika kala kabakların üzerine kalan 2 yemek kaşığı şekeri serpip fırının sadece üst kısmını açıp kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Piştiğinde fırından çıkarıp ılınınca yada soğukken servis yapıp afiyetle yiyoruz.
Ben, genelde akşamdan bu işlemi yapıp ertesi gün pişiriyorum. Ama aynı gün de yapabilirsiniz.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı