Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-kabak-mucver.jpg

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg kabak
  • 2 adet yumurta ( küçükse 3 adet kullanın)
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç ( isteğe bağlı bende yoktu kullanmadım )
  • 1 adet kuru soğan yahut 3 kısım yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı peynir yahut rendelenmiş kaşar
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Üzerini süslemek için
  • Susam çörek otu yahut mavi haşhaş kullanabilirsiniz

Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabak ,patates, havuç ve soğanı rendeliyoruz. Suları gidene kadar avuç içimizde yahut bir tülbent yardımıyla sıkıyoruz.
  2. Daha sonra bir kaba alarak üzerine ince doğradığımız maydanoz, yumurta ,yağ ,peynir baharatları ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  4. İsterseniz yaladığınız isterseniz de yağlı kağıt serdiğiniz borcamınıza karışımı döküyoruz.
  5. Üzerine susam vs ekleyip süslüyoruz.
  6. Evvelce 100° ile ısıttığımız fırında birinci 20 dk 150 sonraki 20 dk da 230-250 derecede pişiriyoruz. İçinin hamur kalmaması için pişme kademesinde kısık ayarda pişmesi daha güzel oluyor.
  7. Kürdan testi yaptıktan sonra pişip pişmediğinden emin olarak fırından çıkartınız.
  8. Birinci sıcaklığı gittikten sonra servis edebilirsiniz soğuk da tüketebilirsiniz.
 

Similar threads

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk kabak1 orta uzunluk havuç3-4 kısım maydanoz3-4 adet yeşil soğan2-3 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet yumurta1,5 çay bardağı un1 çorba kasesiyle rendelenmiş beyaz peynir (tuzsuz) yahut lorTuzKarabiber1 paket kabartma tozu Fırın kabını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Sebzeli Kabak Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler 5 adet kabak2 küçük havuç1 orta patates2 küçük soğan yahut yeşil soğanYarım demet maydanoz1 çay bardağından biraz az sıvı yağ11 kaşık dolu un2 adet yumurta1 kabartma tozu2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Fırında Pratik Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler 4 adet orta boy rendelenmiş kabak2 adet rendelenmiş havuç2 adet yumurta1 tepeli çay bardağı un (Kıvamı çok sulu olursa yarım çay bardağı daha ekleyin)Bir tutam maydanoz4-5 dal dereotu4-5 adet taze soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Fırında Kabak Mücveri Tanımı İçin Gereçler 3 adet kabak2 adet patates1 çay bardağı zeytinyağı1 paket kabartma tozu3 adet yumurtaYarım demet maydanozYarım demet dereotu1 adet orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1 su bardağı unTuzKarabiberPul biberNane Fırında Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler 5- 6 adet kabak2-3 adet havuç2 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 demet maydanoz1 demet dereotu1 demet taze nane1 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı unTuz, karabiber,kuru nane Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt