
Fırında Gerdan (Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg. kuzu gerdan
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5-6 diş sarımsak
Fırında Gerdan (Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
- Sarımsak hariçin de bütün materyallerimizi karıştırıyoruz.
- Gerdanları tek tek soluyor ve pişirme kağıtlı folyonun içine yerleştiriyoruz.
- Sarımsakları etlerin ortasına koyuyoruz ve her yerini sarıyoruz.
- 190 derece evvelce ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Hakikaten lokum üzere oluyor. Katiyen tavsiye ederim. Lezzeti harika????.