
Fırında Fit Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet havuç
- 200 gram lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ (isteyenler zeytinyağı da kullanabilir)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Çörekotu
- Susam
Fırında Fit Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar rendelenir. Sıkarak suyu çıkarılır.
- Akabinde havuçlar rendelenir.
- Yumurtalar farklı bir kapta çırpılır.
- Lor peyniri çatal yardımıyla ezilir.
- Bütün gereçler yeterlice karıştılır.
- Karışımın kıvamı çok kıymetli şayet çok cıvıksa un eklemeniz gerekir.
- Üzerine isteğe bağlı çörekotu ve susam serpilebilir.
- Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine karışım dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (süre vermeyeceğim denetim ede ede pişirin. ).
- Dilerseniz soğuk olarak da servis edebilirsiniz tadı çok hoş oluyor afiyet olsun ????????.