bilgisayarci
FD Üye
Fırında Fileto Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek (Yada istediğiniz herhangi bir balık çeşidi)
- 2-3 adet kuru soğan
- 2-3 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Kekik
Fırında Fileto Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balıkları güzelce yıkayıp süzgece alıp süzdürüyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine halka halka doğradığımız soğanları yerleştiriyoruz. Patatesleride dilimleyip yerleştiriyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştiriyoruz. En son üzerine fileto şeklinde hazırladığımız balıkları yerleştiriyoruz.
- Sos için; karıştırma kabına 1 adet sıkılmış limonun suyunu, zeytinyağını, baharatları, tuzu ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Fırça yardımıyla balıkların ve patateslerin üzerine, her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz.
- İnce dilimlediğimiz limonuda yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Ardından 200 dereceye alıp 30 daha pişiriyoruz. Yani toplam 45-50 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.