Fırında Etli Sebzeli Kebap (İftarda Şahane Seçim) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dana ya da kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kasesi bezelye
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir modül kaşar peyniri
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Fırında Etli Sebzeli Kebap (İftarda Kusursuz Seçim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana eti kullandığım için evvelden eti haşladım. Kuzu eti kullanırsanız buna gerek yok.
- Patates havuç küp küp doğrayalım.
- Soğanı rendeleyelim.
- Zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavuralım.
- Üzerine salçayı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine eti ve 1 su bardağı suyu ek edip kaynayınca altını kapatalım.
- Fırın kabına bezelye havuç ve patatesi alalım.
- Üzerine kavurduğumuz etli karışımı ek edelim.
- Baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabı üzerini folyo ya da yağlı kağıtla kapatalım.
- 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kapalı 15 dakika üzeri açık pişirelim ve pişmiş mi diye denetim edelim.
- Pişen yemeğimiz üzerine kaşar peyniri rendeleyip birkaç dakika fırında tutalım. Yemeğimiz hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.