
Fırında Etli Zerzevat Kebabı ( Çok Kolay Ancak Çok Lezzetli Akşam Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
- Et ( istediğiniz ölçüde ..ben kurbandan kalan eti kullandım kaç gram yada kilo bilmiyorum)
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane biber
- 2 diş sarımsak ( küçükse 3-4 diş olabilir)
- 2-3 tane domates
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası ( domates salçası da olur)
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
Fırında Etli Zerzevat Kebabı ( Çok Kolay Fakat Çok Lezzetli Akşam Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Çok kolay bir tanım çabucak doğrayıp hepsini fırına vereceksiniz hazır.
- Bütün zerzevatları doğrayalım fırın tepsisinin içine aktaralım.
- Bir kapta salçayı ve baharatları koyup üzerine salçanın sulanması için su koyalım ve karıştıralım.
- Sos kıvamına gelince sebzelerin üzerine dökelim.
- Hepsini harmanlayalım.
- Evvelden ısıttığımız 180° derece fırında ortalama 35 -40 dk ????kontrol ederek tahminen daha erken tahminen daha geç pişebilir sebzeler ve et yumuşadıysa fırından alabiliriz.
???? et yağlıysa sıvı yağ gezdirmeyelim benim yağlıydı sizin yağsız bir etse üzerine az bir şey gezdirebilirsiniz lezzet versin diye