elektronikci
FD Üye

Fırında Etli Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo patlıcan
- 300 gram et
- 1 adet soğan
- 4 sivri biber
- 3 domates
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salçası
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Sıvıyağ
Fırında Etli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eti haşlayalım.
- Patlıcanları ikiye bölerek yanlamasına doğrayalım. Sıvıyağda patlıcanları hafif kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
- Eti haşlayalım suyunu çekince içerisine tereyağı salça ve soğanını ekleyelim birazda bu türlü kavuralım.
- Daha sonra et ve kızaran patlıcanları fırın kabına koyalım. Üzerine doğranmış sivri biber ve domatesi dizelim. Ortalara doğranmış sarımsağı da koyalım.
- Biber salçası, pul biber, karabiber tuz ve et suyunu karıştıralım. Yemeğin üzerine dökelim.
- Üzerine yağlı kağıt kapatıp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun.