Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Etli Lahana Sarması

Fırında Etli Lahana Sarması
0
54

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
firinda-etli-lahana-sarmasi.jpg

Fırında Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

• 1 orta boy beyaz lahana
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • Yarım yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz biber
  • Yenibahar
  • Fesleğen (Baharatları damak tadınıza göre ekleyin. ben her birinden yarım çay kaşığından az ekledim)
  • Tuz
  • Su

Fırında Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ben bir bütün lahanayı bütün bir şekilde kaynattım. Böylece daha çabuk açıldı.
  2. Lahanayı açtıktan sonra istediğin boyutta şekil verin.
  3. Pirinci yıkayıp içine bir domates, soğan ve sarımsağı rendeleyip ekleyin. Kalan tüm malzemeleri ekleyip elle iyice karıştırın veya kaşıkla fark etmez siz nasıl güzel karışır düşünüyorsanız o şekilde karıştırın.
  4. Eti içi için değil dolmaların üstüne koymak için ayırın.
  5. Dolmaları sarıp büyük borcama yerleştirin. Borcama yağlı kağıt yerleştirin.
  6. Etleri yağda kavurup sarmaların üstüne yerleştirin.
  7. Daha sonra suyunu hazırlamak için salçaları tavada kavurup üstüne bir domates rendesi ekleyip birazcık çevirdikten sonra üstüne bir buçuk su bardağı su ekleyin.
  8. Siz sosu kendi lahana miktarınıza göre ayarlayın üstünü az biraz geçince sosu yeterlidir. Sosa biraz tuz ve karabiber ekleyip lahanaların üstüne dökün.
  9. Bir limonu kabuğunu soyup dilimleyip lahanaların üstüne koyun.
  10. Dolmaların üstünü folyo ile kaplayıp 200 derecelik fırında 2. 30 saat pişirin.
  11. Pişirme süresi fırına göre değişir. Bir buçuk saatten sonra kontrol edip suyu biterse pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Fırında Etli Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt