
Fırında Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy beyaz lahana
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı kırık pirinç
- Yarım yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 orta boy soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Toz biber
- Yenibahar
- Fesleğen (Baharatları damak tadınıza göre ekleyin. ben her birinden yarım çay kaşığından az ekledim)
- Tuz
- Su
Fırında Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ben bir bütün lahanayı bütün bir şekilde kaynattım. Böylece daha çabuk açıldı.
- Lahanayı açtıktan sonra istediğin boyutta şekil verin.
- Pirinci yıkayıp içine bir domates, soğan ve sarımsağı rendeleyip ekleyin. Kalan tüm malzemeleri ekleyip elle iyice karıştırın veya kaşıkla fark etmez siz nasıl güzel karışır düşünüyorsanız o şekilde karıştırın.
- Eti içi için değil dolmaların üstüne koymak için ayırın.
- Dolmaları sarıp büyük borcama yerleştirin. Borcama yağlı kağıt yerleştirin.
- Etleri yağda kavurup sarmaların üstüne yerleştirin.
- Daha sonra suyunu hazırlamak için salçaları tavada kavurup üstüne bir domates rendesi ekleyip birazcık çevirdikten sonra üstüne bir buçuk su bardağı su ekleyin.
- Siz sosu kendi lahana miktarınıza göre ayarlayın üstünü az biraz geçince sosu yeterlidir. Sosa biraz tuz ve karabiber ekleyip lahanaların üstüne dökün.
- Bir limonu kabuğunu soyup dilimleyip lahanaların üstüne koyun.
- Dolmaların üstünü folyo ile kaplayıp 200 derecelik fırında 2. 30 saat pişirin.
- Pişirme süresi fırına göre değişir. Bir buçuk saatten sonra kontrol edip suyu biterse pişmiş demektir. Afiyet olsun.