Fırında Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır, Fırında Etli Kabak Dolması Oktay Usta, Resimli Fırında Etli Kabak Dolması Tarifi, Etli Kabak Dolması Resimli Tarif
imagesfirindaetlikabakdolmasitarifiresimli5ad43ffe2dc2f
MALZEMELER
6 adet top kabak
125 gr orta yağlı kıyma
1 avuc maydanoz (doğranmış)
1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet kucuk boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salcası
1 kahve fincanı pirinc (yıkanmış ve suzdurulmuş)
Zeytinyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları iyice yıkayın ve kulahlarını kalınca kesin Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız kulah bolumunun icini oyun
Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın Daha sonra soğuk suyun altından gecirin ve suzdurun
Kabakların icini hafifce tuzlayın ve biberleyin Tabanını bıcakla birkac yerinden delin ki pişerken suyu icine ceksin
Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salcayı ve pirinci karıştırın
Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parcaya bolun Avucunuzla top haline getirip, kabakların icine doldurun Kapaklarını kapatın
Kabakları fırın kabına yerleştirin Uzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, onceden 200 derece ısınmış fırında 5060 dakika pişirin
Fırından cıkardıktan sonra uzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve suzme yoğurtla servis yapın
imagesfirindaetlikabakdolmasitarifiresimli5ad43ffe2dc2f
MALZEMELER
6 adet top kabak
125 gr orta yağlı kıyma
1 avuc maydanoz (doğranmış)
1 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
3 adet taze yeşil soğan ya da 1 adet kucuk boy kuru soğan (ince ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı, tepeleme dolu domates salcası
1 kahve fincanı pirinc (yıkanmış ve suzdurulmuş)
Zeytinyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları iyice yıkayın ve kulahlarını kalınca kesin Bir tatlı kaşığı yardımıyla kabağın ve kapak olarak kullanacağınız kulah bolumunun icini oyun
Oyulmuş kabakları kaynar su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayın Daha sonra soğuk suyun altından gecirin ve suzdurun
Kabakların icini hafifce tuzlayın ve biberleyin Tabanını bıcakla birkac yerinden delin ki pişerken suyu icine ceksin
Ayrı bir kasede kıymayı, maydanozu, kekiği, soğanı, salcayı ve pirinci karıştırın
Yarım limonun suyunu sıkın, tuz ekleyin ve hepsini elinizle yoğurup 6 eşit parcaya bolun Avucunuzla top haline getirip, kabakların icine doldurun Kapaklarını kapatın
Kabakları fırın kabına yerleştirin Uzerine zeytinyağı gezdirin ve kalan yarım limonun suyunu sıkın İki kahve fincanı kaynar su ekleyip, onceden 200 derece ısınmış fırında 5060 dakika pişirin
Fırından cıkardıktan sonra uzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin ve suzme yoğurtla servis yapın