
Fırında Donut Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı yağ
- 1 su bardağı ısıtılmış süt
- 1 paket maya
- 4.5 su bardağı un (ilave edebilirsiniz katılaşmazsa)
- Pasta süsü
- 2 adet tablet çikolata (1 pakedi 100 gr minimum)
Fırında Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba;1 yumurta,3 yemek kaşığı şeker,bir parmak tuz,1 su bardağı su ,1 çay bardağı yağ ve 1 su bardağı ısıtılmış sütü ekleyip 2 dakika karıştıralım.
- 1 paket mayayı karışıma ek edelim.
- 4 su bardağı (siz hamurun katılaşmasına nazaran ekleyebilirsiniz. ) unu ekleyelim. Çırpma teli yardımıyla, hamur yoğurma kıvamına gelene kadar toparlayalım.
- Hamurumuzu oklava yardımıyla açalım ve geniş bir bardak ağzı ile form verelim.
- 180 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
- Sosu için ;Çikolataları, benmari yordamı ile eritelim.
- Fırından çıkardığımız hamurları sosa batırıp istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun!.