
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 600-700gram tavuk göğsü ya da kemiksiz but incik
- (Eğer but ile yapmak isterseniz evvelden 10 dakika haşlamalısınız.)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı un
- İsteğe nazaran köri, pulbiber, tuz, cajun baharatı
- 1 diş sarımsak rendesi
- Mısır gevreği (Sade)
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavukları ince uzun ya da küp biçiminde istediğiniz formda kesin.
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un ve baharatları güzelce karıştırın ağır kıvamlı bir karışım elde edin. İsteğe bağlı sarımsak rendesini de ekleyin.
- Tavukları bu karışımın içerisinde karıştırın ve en az 2 saat dinlendirin. Ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
- Marine edilmesi tavuk göğsünün kurumasını engelleyecektir.
- Mısır gevreklerini ufalayın.
- Rondodan geçirince çok toz halini alıyor.
- Pak bir bez içerisine alıp merdane ile ufalayabilirsiniz. Mısır gevreğinin sade olması gerekmektedir aksi halde tatlı tat gelebilir.
- Mısır gevreğinin içine baharatlı cips ekleyebilirsiniz.
- İkisini de kullanmak istemezseniz galeta unu ve mısır ununu karıştırın. Gereğince marine olan tavukları gerili önlü mısır gevreğine bulayın ve fırın tepsisine dizin.
- 180-200derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
- Tavukların boyutlarına nazaran pişme müddeti değişecektir. Denetim ederek fırından alın 2 dakika soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.