Fırında Çıtır Levrek Tanımı İçin Gereçler
- 2 levrek (Temizlenmiş alırsanız daha kolay olur)
- Temizlenmemiş alırsanız üzerindeki pulları kazımalısınız.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Sebzeler için +1 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam taze ya da kuru biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon
- 1 soğan
- 1 kase ayıklanmış karnabahar
- 1 kabak
- 1 kase brüksel lahanası
Fırında Çıtır Levrek Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağı, tuz ve toz kırmızı biber bir kapta güzelce karıştırılır.
- Temizlenmiş levreklerin içine ve dışına sürülür. İçine halka halka doğranmış soğan ve limon dizilir.
- Üzerine biberiye serpiştirilerek fırına verilir. 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
- Balık pişerken, karnabahar, brüksel lahanası ve çubuk kesilmiş kabak kaynarmış suda 5 dakika haşlanıp süzülür.
- Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilen balıkların yanına fırına eklenir.
- Balığın piştiğini çıtır çıtır olunca anlarsınız ama solungaç ve yüzgeçleri dikleştiğinde piştiğini anlayabilirsiniz. İçi yumuşacık ve sulu kalıyor muhakkak denemelisiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.