Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Çıtır Levrek

Fırında Çıtır Levrek
0
98

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firinda-citir-levrek.jpg

Fırında Çıtır Levrek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 levrek (Temizlenmiş alırsanız daha kolay olur)
  • Temizlenmemiş alırsanız üzerindeki pulları kazımalısınız.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Sebzeler için +1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam taze ya da kuru biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon
  • 1 soğan
  • 1 kase ayıklanmış karnabahar
  • 1 kabak
  • 1 kase brüksel lahanası

Fırında Çıtır Levrek Tanımı Yapılışı

  1. Zeytinyağı, tuz ve toz kırmızı biber bir kapta güzelce karıştırılır.
  2. Temizlenmiş levreklerin içine ve dışına sürülür. İçine halka halka doğranmış soğan ve limon dizilir.
  3. Üzerine biberiye serpiştirilerek fırına verilir. 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
  4. Balık pişerken, karnabahar, brüksel lahanası ve çubuk kesilmiş kabak kaynarmış suda 5 dakika haşlanıp süzülür.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilen balıkların yanına fırına eklenir.
  6. Balığın piştiğini çıtır çıtır olunca anlarsınız ama solungaç ve yüzgeçleri dikleştiğinde piştiğini anlayabilirsiniz. İçi yumuşacık ve sulu kalıyor muhakkak denemelisiniz.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt