Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, kimyon, top kekik
- 1 yemek kaşığı tatlı pul biber
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Dereotu ve pul biber
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı çatalla çizikler atıp yıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüp uzun uzun dilimleyip baharatlarıyla birlikte karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 200 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
- Fırından çıkınca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Süslemek için ince doğranmış dereotu ve pul biber kullandım ???? tam bir diyet menüsü afiyetler olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.