
Fırında Çıtır Çıtır Paçanga Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet hazır yufka
- 360 gram pastırma
- 150 gram sucuk
- 400 gram kaşar peyniri
- 3 adet kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı sıvı yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Çıtır Çıtır Paçanga Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
- Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz biberleri alın.
- Her bir yufkayı dört eşit modüle bölün. .
- Sos için öteki bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın ve her bir üçgen kesime fırça yardımıyla bu sostan sürün.
- Üçgen modüllerin geniş tarafına pastırmalı harçtan koyun ve evvel üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine nazaran daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
- Üst harcı için 2 yumurta sarısı ve 1 çay bardağı sütü karıştırın.
- Sardığınız böreklerin bir yüzünü evvel bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
- Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Evvelden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun. ????
