bilgisayarci
FD Üye

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 tane karebiber
- Tuz, köri,kekik,toz biber,tavuk baharatı, kajun baharatı
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuza bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz.
- Öteki bütün materyallerimizi tavuğumuzun üzerine atıp tavuğa uygunca yediriyoruz.
- Bir iki saat kadar buzdolabında bekletiyoruz ve tavuğu fırın torbasına yerleştiriyoruz. Torbaya kürdanla 5-6 tane delik açıyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında tam bir saat pişiriyoruz.
- Bir saatin sonunda üzeri yeterlice kızarsın diye tavuğumuzu torbadan çıkarıp 10 dakika kadar bu türlü pişiriyoruz.
- Not soya sosunuz tuzlu olabilir tuzunu ona nazaran ayarlayın.
- Soya sosunu alırken tuzsuz olmasına dikkat edin.Not: istediğiniz baharatı zevkinize nazaran kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.