teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında Bütün Tavuk (Anne Yöntemi Pisirme) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Az karabiber
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz
- Pilavınıza nazaran kaynamış su
Fırında Bütün Tavuk (Anne Adabı Pisirme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk ocağın üstünde yeterlice tütsülenir.
- Akabinde sosu hazırlayın tavuğun her yerine uygunca yedirip masaj yapın 2saat dinlendirin.
- Geniş bir tencereye 2yemek kaşığı tereyağı eklenir.
- Eridikten sonra tavuğu tencereye alıyoruz.
- Artlı önlü güzelce kızardıktan sonra yarısına gelecek kadar üzerine kaynamış su ek edilir.
- 2 tanede defne yaprağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyuyla bir arada fırın kabına alıp190 derece alt üst fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pilavın yapılışı.Tencereye tereyağı eklenir dolmalık fıstıklar hafif kavrulur.
- Yarım saat tuzlu suda beklettiğimiz pirinçler yıkanıp suyu süzdükten sonra tencereye alınır.
- Hafif kavrulan pirincin üzerine yenibahar karabiber tuz kuş üzümü ek edip karıştırın.
- Akabinde suyunu ek edip suyunu çekene kadar pişirin.
- Demlenen pilavın üzerine tavuğun suyundan ek edip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine tavuğu alıp suyundan da üzerine gezdirip afiyet yemeye hazır afiyet olsun
.Not.
Ben tavuğun içine 7adet arpacık soğan dördürmüştüm tercih sizin.
Fırında Bütün Tavuk (Anne Metodu Pisirme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı