Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Bütün Tavuk (Anne Usulü Pisirme)

Fırında Bütün Tavuk (Anne Usulü Pisirme)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
firinda-butun-tavuk-anne-usulu-pisirme.jpg

Fırında Bütün Tavuk (Anne Yöntemi Pisirme) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet bütün tavuk
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Pilav gereçleri
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Az karabiber
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Pilavınıza nazaran kaynamış su

Fırında Bütün Tavuk (Anne Adabı Pisirme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk ocağın üstünde yeterlice tütsülenir.
  2. Akabinde sosu hazırlayın tavuğun her yerine uygunca yedirip masaj yapın 2saat dinlendirin.
  3. Geniş bir tencereye 2yemek kaşığı tereyağı eklenir.
  4. Eridikten sonra tavuğu tencereye alıyoruz.
  5. Artlı önlü güzelce kızardıktan sonra yarısına gelecek kadar üzerine kaynamış su ek edilir.
  6. 2 tanede defne yaprağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyuyla bir arada fırın kabına alıp190 derece alt üst fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Pilavın yapılışı.Tencereye tereyağı eklenir dolmalık fıstıklar hafif kavrulur.
  8. Yarım saat tuzlu suda beklettiğimiz pirinçler yıkanıp suyu süzdükten sonra tencereye alınır.
  9. Hafif kavrulan pirincin üzerine yenibahar karabiber tuz kuş üzümü ek edip karıştırın.
  10. Akabinde suyunu ek edip suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Demlenen pilavın üzerine tavuğun suyundan ek edip karıştırın.
  12. Servis tabağına alıp üzerine tavuğu alıp suyundan da üzerine gezdirip afiyet yemeye hazır afiyet olsun ♥️.Not.
    Ben tavuğun içine 7adet arpacık soğan dördürmüştüm tercih sizin.

Fırında Bütün Tavuk (Anne Metodu Pisirme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt