
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo brüksel lahana
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- Sos
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- Sumak
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
- Sos hariçinde ki bütün gereçler derin bir kaba alınıp karıştıralım.
- Fırın kabına alıp evvelce ısıtılmış fırına verelim ve 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sos için yoğurdun içine sarımsak rendelenir.
- Servis yaparken tabağa evvel yoğurdu üzerine istenilirse pul biber ve sumak ekleyip fırından çıkardığınız brükselleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.