Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tabak tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet küçük patates
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 şu bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz,pulbiber, kekik
- Yağlı kağıt
Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsümüzü kuş başı şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip süzdürüyoruz.
- Şimdi ise bir tepsiye bir su bardağı bezelyeyi,küçük küçük doğranmış patates,havuç,domates ve biberleri ekliyoruz.
- Tavukları da ekliyoruz.
- Bir güzel harmanlıyoruz.
- Harmanladıktan sonra baharatları ve salça ve bir su bardağı sıcak suyu karıştırıp ekliyoruz.
- Üzerini ıslak yağlı kağıtla kapatıyoruz.
- Biraz 250 derecelik fırında piştikten sonra yağlı kağıdı alıp birazda üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun ????????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.