Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı
0
117

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firinda-besamel-soslu-sultan-kebabi.jpg

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 patates
  • 2 patlıcan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur)
  • Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz biber, az pulbiber )
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı ılık yahut soğuk süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
  2. İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
  3. Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır.
  4. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
  5. Kızartmadan evvel sudan çıkarılıp pak bir bezle kurulanır.
  6. Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
  7. Sonra küp formunda doğranır. Böylelikle kızartırken daha pratik oluyor.
  8. Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır.
  9. Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
  10. Bütün gereçler fırın kabına alınır.
  11. Bezelye de ek edilir.
  12. Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
  13. Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  14. Süt eklenir ve daima çırpılır.
  15. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  16. Sebzelerin üzerine gezdirilir.
  17. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
  18. Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  19. Birinci sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun????Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt