iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta büyüklükte patates
*4 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı karabuğday unu
*1 5 bardak süt
*300 gram kaşar peyniri
*100 gram mozzarella peyniri
*1 adet rendelenmiş soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı muskat tozu
*Tuz, karabiber
*
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Sevgili Patates severler
Bir gün sıkça rastaladığım karın ağrılarımdan ötürü dahileye gittiğim özel bir hastanede doktor bey malesef ülseratif kolit başlangıcı olduğunu söylemişti Halk arasında kalın bağırsak hastalığı olarak da bilinen bu hastalık genellikle şişlik ve ağrılık belirtileriyle başlarmış İlaç tedavisinin yanında sağlıklı beslenmek ve yediklerime dikkat etmekte çok önemliymiş Ee hal böyle olunca fazlaca tüketmeniz gereken besinler artıyor Örneğin Patates hazımsızlığı giderdiği ve sindirime yardımcı olduğu için gastrit, ülser ve kolit rahatsızlığı çekenlere patates yemeleri öğütlenmektedir Tabi ki o güne kadar bildiğim patatesli yemekler sadece patates kızartmasından oluştuğu için bende farklı tarifler deneyerek siz patates severlerle buluşturmak istedim
*
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Fırın kabını güzelce yağlayın
Patatesleri ince ince dilimleyip su dolu bir kabın içerisinde bekletin (Bunun için mandolin kesme aletide kullanabilirsiniz böylece patatesleriniz daha ince ve istediğiniz boyuta çıkabilirler)
Orta ateşte tereyağını eritin, soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 6 dakika pişirin
Un, tuz, karabiber, muskat tozunu ekleyin ve sık sık karıştırın Yaklaşık 5 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır
Sütü ilave edip karıştırma işlemine devam edin Yoğun bir kıvam alana kadar hafifçe altını açıp kaynatma işlemini sürdürün
İçerisine kaşar peynirini ekleyip erimesini sağlayıp ocaktan alın
Patatesleri süzüp kenara alıp 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile karıştırın Patatesleri beşamel sosa bulayıp fırın kabınızın içerisine yerleştirin
Yaklaşık 45 dakika kadar fırında piştikten sonra rendelediğiniz mozzarella peynirini üzerine ilave edin Üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında tutup servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
*2 adet orta büyüklükte patates
*4 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı karabuğday unu
*1 5 bardak süt
*300 gram kaşar peyniri
*100 gram mozzarella peyniri
*1 adet rendelenmiş soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı muskat tozu
*Tuz, karabiber
*
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Sevgili Patates severler
Bir gün sıkça rastaladığım karın ağrılarımdan ötürü dahileye gittiğim özel bir hastanede doktor bey malesef ülseratif kolit başlangıcı olduğunu söylemişti Halk arasında kalın bağırsak hastalığı olarak da bilinen bu hastalık genellikle şişlik ve ağrılık belirtileriyle başlarmış İlaç tedavisinin yanında sağlıklı beslenmek ve yediklerime dikkat etmekte çok önemliymiş Ee hal böyle olunca fazlaca tüketmeniz gereken besinler artıyor Örneğin Patates hazımsızlığı giderdiği ve sindirime yardımcı olduğu için gastrit, ülser ve kolit rahatsızlığı çekenlere patates yemeleri öğütlenmektedir Tabi ki o güne kadar bildiğim patatesli yemekler sadece patates kızartmasından oluştuğu için bende farklı tarifler deneyerek siz patates severlerle buluşturmak istedim
*
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Fırın kabını güzelce yağlayın
Patatesleri ince ince dilimleyip su dolu bir kabın içerisinde bekletin (Bunun için mandolin kesme aletide kullanabilirsiniz böylece patatesleriniz daha ince ve istediğiniz boyuta çıkabilirler)
Orta ateşte tereyağını eritin, soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 6 dakika pişirin
Un, tuz, karabiber, muskat tozunu ekleyin ve sık sık karıştırın Yaklaşık 5 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır
Sütü ilave edip karıştırma işlemine devam edin Yoğun bir kıvam alana kadar hafifçe altını açıp kaynatma işlemini sürdürün
İçerisine kaşar peynirini ekleyip erimesini sağlayıp ocaktan alın
Patatesleri süzüp kenara alıp 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile karıştırın Patatesleri beşamel sosa bulayıp fırın kabınızın içerisine yerleştirin
Yaklaşık 45 dakika kadar fırında piştikten sonra rendelediğiniz mozzarella peynirini üzerine ilave edin Üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında tutup servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun