
Fırında Ballı Kanat Mangal Tadında Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk kanat
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 ,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Çok az karabiber
Fırında Ballı Kanat Mangal Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kanatlar bol suyla yıkayalım.
- İyice süzüldükten sonra 2 ye bölüp üzerlerine çizik atalım.
- Geniş bir kaba alıp üzerine bal ve baharatlarını yağ ve tuzunu ekleyerek karıştırıp üzerine streç çekerek vaktiniz varsa buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Vaktiniz yoksa hemen de pişirilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine de aynı şekilde yıkanmış yağlı kağıdı serip 190 derece fanlı fırında 1 saat kadar nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırının orta rafının bir altına koyalım eğer fırınınız fanlı değilse sorun değil o şekilde de çok güzel oluyor afiyet olsun. Kesinlikle mangaldan daha güzel oluyor.