Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle)

Hoş geldin! Aslan. tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle)
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
firinda-balik-bugulama-hafif-mi-hafif-lezzetiyle.jpg

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boydan biraz büyük soğan
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 adet küçük boy limon
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Aralarına bir miktar tereyağ da koyabilirsiniz.
Marine için;
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Bir miktar karabiber
  • Tuz

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle balığı balıkçıda temizletip, 1, 5 cm kalınlığında doğratabilirsiniz. Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz.
  2. Balığımızı güzelce yıkayıp, süzelim ve marine etmek için bir kaba alalım.
  3. Üzerine zeytinyağ, karabiber, ince doğranmış sarımsak ve tuz ekleyip güzelce elimizle karıştıralım ve 30-40 dakika kadar marine edelim.
  4. Bu sırada soğan, patates ve limonları halka doğrayalım. Domatesleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  5. Küçük bir borcama zeytinyağ döküp her yerine yayalım.
  6. Halka doğradığımız patatesleri tuzlayıp tepsinin en altına, üzerine soğanları yerleştirelim.
  7. Marine ettiğimiz balıkları da soğanların üzerine aralıklı yerleştirelim.
  8. Limon ve domateslerimizi de aralara yerleştirip, balıklarımızın üzerine biraz limon sıkıp, zeytinyağ gezdirip, suyu ekleyelim.
  9. İnce doğranmış maydanozu ve kırmızı toz biberi üzerine serpelim ve 2-3 adet defne yaprağı koyalım.
  10. Islatıp iyice sıktığımız yağlı kağıtla borcamın üzerini kaplayalım.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika üzeri kapalı, 10 dakika kadar üzerini açıp pişirelim.Kontrol edip fırından çıkartalım. Afiyetle yiyebilirsiniz. ????????.
Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt