Fırında Bal Kabağı Dolması nasıl yapılır
Resimli Fırında Bal Kabağı Dolması tarifi
Fırında Bal Kabağı Dolması yapılışı
Fırında Bal Kabağı Dolması Resimli Tarif
imagesfirindabalkabagidolmasitarifiresimli5ad4403e5ebd1
Malzemeler:
1 orta boy bal kabağı
1 kg gulaş kesilmiş sığır eti
1 buyuk baş soğan
2 diş sarımsak
2 buyuk domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry veya 12 kahve fincanı kayısı likoru
1 su bardağı konserve mısır
100 gr tereyağı
4 corba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz
Yapılışı:
Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dovun Domatesleri kucuk kucuk doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti icine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Et kızarınca icine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun Daha sonra ateşi yukselterek, etlerin ustune, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler iyice yumuşayıp pişinceye kadar, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup kucuk kupler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince icine kayısıları atın ve 12 dakika cevirin Uzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir kere daha cevirip patatesleri ilave edin Hepsini 5 dakika kavurun
Etin pişmesinin sonuna doğru, hemen hemen 10 dakika once ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve hep birlikte yine hafif ateşte pişirin
Etiniz pişerken, bal kabağını ust kısmından kapak şeklinde kesin Kabağın icindeki cekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, suzun İcinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının icini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin
Daha sonra etinizi ateşten cekin İcine konserve mısırları, cherry veya likoru, tuzu ilave edip, yavaşca, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının icine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Onceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar 1 saat pişirin
Bal Kabağı Dolması’nı pişince fırından cıkarın İcinde piştiği kaptan cıkarmadan, kepce ile icinden once yahniyi, daha sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın
Resimli Fırında Bal Kabağı Dolması tarifi
Fırında Bal Kabağı Dolması yapılışı
Fırında Bal Kabağı Dolması Resimli Tarif
imagesfirindabalkabagidolmasitarifiresimli5ad4403e5ebd1
Malzemeler:
1 orta boy bal kabağı
1 kg gulaş kesilmiş sığır eti
1 buyuk baş soğan
2 diş sarımsak
2 buyuk domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry veya 12 kahve fincanı kayısı likoru
1 su bardağı konserve mısır
100 gr tereyağı
4 corba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz
Yapılışı:
Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dovun Domatesleri kucuk kucuk doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti icine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Et kızarınca icine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun Daha sonra ateşi yukselterek, etlerin ustune, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler iyice yumuşayıp pişinceye kadar, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup kucuk kupler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince icine kayısıları atın ve 12 dakika cevirin Uzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir kere daha cevirip patatesleri ilave edin Hepsini 5 dakika kavurun
Etin pişmesinin sonuna doğru, hemen hemen 10 dakika once ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve hep birlikte yine hafif ateşte pişirin
Etiniz pişerken, bal kabağını ust kısmından kapak şeklinde kesin Kabağın icindeki cekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, suzun İcinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının icini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin
Daha sonra etinizi ateşten cekin İcine konserve mısırları, cherry veya likoru, tuzu ilave edip, yavaşca, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının icine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Onceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar 1 saat pişirin
Bal Kabağı Dolması’nı pişince fırından cıkarın İcinde piştiği kaptan cıkarmadan, kepce ile icinden once yahniyi, daha sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın