Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Baharatlı Karnabahar

Hoş geldin! yazarali tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Fırında Baharatlı Karnabahar
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
firinda-baharatli-karnabahar-6.jpg

Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
Sosu İçin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tatlı toz biber
  • Tatlı pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yoğurtlu Kısmı İçin
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı olağan yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak (Arzuya göre)

Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharları çiçeklere ayıralım şayet çiçekler büyükse ortadan ikiye keselim üzerine geçecek kadar su koyalım 10 dakika haşlayalım.
  2. Soğuk sudan geçirip süzelim sosu için bir kapta düzgünce çırpalım bir tepsiye yağlı kağıt serelim.
  3. Baharatlı sosa buladığımız karnabaharları tepsiye dizelim üzerine susam serpelim.
  4. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika denetim ederek pişirelim çıkartalım servis tabağına dizelim.
  5. Dileğe nazaran üzerine yoğurt sos gereçleri güzelce çırpıp çok az gezdirerek tüketebiliriz afiyet olsun orta sıcak olarak tüketebiliriz.
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt