
Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tatlı toz biber
- Tatlı pulbiber
- Kimyon
- Tuz
- Kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı olağan yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 diş rendelenmiş sarımsak (Arzuya göre)
Fırında Baharatlı Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharları çiçeklere ayıralım şayet çiçekler büyükse ortadan ikiye keselim üzerine geçecek kadar su koyalım 10 dakika haşlayalım.
- Soğuk sudan geçirip süzelim sosu için bir kapta düzgünce çırpalım bir tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Baharatlı sosa buladığımız karnabaharları tepsiye dizelim üzerine susam serpelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika denetim ederek pişirelim çıkartalım servis tabağına dizelim.
- Dileğe nazaran üzerine yoğurt sos gereçleri güzelce çırpıp çok az gezdirerek tüketebiliriz afiyet olsun orta sıcak olarak tüketebiliriz.