Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu yıkayalım süzelim ve peçete ile ıslak kalan bölgelerini kurulayalım.
- Sos için materyalleri bir kaseye koyalım ve karıştıralım.
- Fırça ile sosu tavuğun bütün hertarafına sürelim. Sosladığımız tavuğun butlarını birbirine bağlayalım.
- Tavuğun kanatlarını bir çöp şiş yada kürdan ile tavuğun gövdesine batırarak sabitleştirelim bu biçimde tavuğumuzun hali bozulmayacak.
- Fırın torbasının içine tavuğumuzu yavaşça yerleştirelim. Fırın torbasının ağzını paketten çıkan tel ile sıkıca bağlayalım.
- Fırın torbasının üzerine çöp şiş yada kürdan ile birkaç yerinden delikler açalım.
- Tavuğu fırın tepsisine yerleştirelim 180 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Tavuğumuzun kızarması kâfi gelmezse fırından çıkarıp poşetin üzerini açarak tekrar kızarması için fırına verebilirsiniz ben açmadım bu müddet kızarması için kâfi geldi herkesin fırın sıcaklık derecesinde değişiklik gösterebilir.
- Pişen tavuğu ister tüm olarak dilersenizde dilimleyerek servis tabağına alabilirsiniz. Ben tüm olarak pilavın üzerinde servis yaptım????????.
- Dilerseniz fırın poşetinin içine patates ve havucu iri doğrayın biraz kekik tuz ve zeytinyağı ile harmanlayarak tavuğun kenarlarına koyarakta pişirebilirsiniz ???????? Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun