Fırın Torbasında Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 4 su bardağı toz şeker
- Tahin
- Ceviz
- Kaymak (Hepsi isteğe göre)
Fırın Torbasında Balkabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 kg balkabağının dışındaki kabukları temizleyelim.
- Ardından kapaklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyalım.
- Daha sonra doğranmış kabakları fırın torbasının içine koyalım.
- Üzerine 4 su bardağı toz şekeri dökelim.
- Fırın torbasının ağzını sıkıca kapatalım.
- Kabakları genişçe bir kabın içine koyup 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Kabak buzdolabında 1 gece bekleyip şekeri eriyene kadar bekletip buzdolabından çıkarttıktan sonra fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyup kabağı torbayla birlikte tepsinin içine 4 – 5 yerine kürdanla delik açıp koyalım.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırının içine koyup 1 saat kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırını kapatıp karamelize olması için yarım saat kadar fırında bekletelim ağzını açmadan soğumadan fırından çıkarmayalım.
- Soğuyan kabağı fırından çıkartıp torbanın üzerini kesip servis tabağına alalım.
- İçinde kalan şerbeti de kabakların üzerlerine dökelim biraz daha soğuması için 1 saat kadar daha buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra istediğiniz gibi servis edip süsleyebilirsiniz. Bu arada ben tahin ve kaymak sevmediğim için şam fıstığı üzerine serptim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.