Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Tepsisinde Baton Pasta

Fırın Tepsisinde Baton Pasta

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Kalan 2 parmak kısma kakao konulacak
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
Ara kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım kutu çiğ krema
Keki ıslatmak için
  • Yarım kutu krema
  • 50 gram çikolata
Ara katlarına
  • Damla çikolata
  • Muz

Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selamlar hoş takipçilerim. Bugün sizinle söyle hem ekonomik hem hoş hem bereketli bir pasta yapalım mı. İnstagram sayfamı takip etmeyi unutmayın lütfen????.
  1. Önce kremayı yapalım ve soğumaya bırakalım. Şayet mümkünse bir kaç saat evvelden yahut bir gece evvelden yapabilirsiniz daha güzel sonuç alırsınız.
  2. Krema için sütün yarısı ve şekerin tamamını bir tencereye alalım ocakta kaynama noktasına kadar getirelim.
  3. Diğer tarafta un kalan süt yumurta sarılarını güzelce çırpıp yedirelim.
  4. Kaynayan sütten bu karışıma azar azar ekleyip daima karıştıralım.
  5. Sonra bu karışımı süzgeçten geçirip tencereye tekrar alalım ve kısık ateşte daima karıştırarak pişirelim.
  6. Kaynayınca ocaktan alıp içine yarım kutu kremayı dökelim ve çırpalım üzerine bir poşet kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. İlk evvel yumurta sarılarını ayırmakla işe başlayalım.
  8. Sarılar ve beyazları farklı ayrı kaplara koyalım ve beyazları köpük üzere olana kadar mikserin yüksek döneminde çırpalım. Koydunuz kap metal yahut cam olmalı. Kuru olmalı. Plastikte istenilen köpük kıvamı olmaz.
  9. Bunu kenara alalım.
  10. Yumurta sarılarını ve şekeri uygunca çırpalım. İçine sıcak şu kakao vanilya un ve kabartma Tozunu da koyalım karıştıralım.
  11. Şimdi bu basamakta yumurta beyazlarını eklemeye başlıyoruz. Dikkat etmemiz gereken şeyler tahta yahut silikon kaşıkla karıştıralım.
  12. Beyazları 3 kesime bölüp teker teker yedirdikten sonra ekleyelim. Ve yavaş hareketlerle alttan üste yanlışsız karıştıralım.
  13. Yumurta aklarını sarılarla yeterlice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim ve spatula ile eşit formda yayalım.
  14. 180 derece fırında ben 30 dk pişirdim. Ancak herkesin fırınına nazaran bu ayar değişiklik gösterebilir. Kürdan testiyle pişir pişmediğini denetim edelim ve fırından alıp soğumaya bırakalım.
  15. Soğuyan keki kenarlarından 1 er parmak kesip ortada kalan kısmı eşit olarak 3 e bölelim.
  16. Kalan yarım kutu krema ve 50 gram çikolatayı küçük bir tava yahut sütlüğe alıp ocakta kaynatmadan yalnızca ısıtalım çikolata erişin.
  17. Kekin birinci katına bu kremadan evvel sürüp ıslatalım.
  18. Sonra ocakta pişirip soğuttuğumuz kremadan sıkma torbası ile sıkalım.
  19. Üzerine meyve yahut damla çikolata serpebilirsiniz.
  20. Diğer katlara da tıpkı süreci uygulayıp bitirelim.
  21. Kremasıyla kaplayıp üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırın Tepsisinde Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 5 adet yumurta1 su bardağı toz şekerYarım çay bardağı ılık suYarım çay bardağı nişasta1 su bardağından 2 parmak eksik unUnun üzerini tamamlayacak kadar kakao (Yaklaşık 2 dolu çorba kaşığı)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Kreması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Fırın Tepsisinde Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Sade pandispanya için 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı unYarım çay bardağından 1 parmak az ılık su1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 fiske tuzKakaolu pandispanya için 3 yemek kaşığı kakao ekliyoruz bu tarife...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Baton Pasta Tanımı İçin Materyaller 4 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı ılık suYarım su bardağı nişasta1 su bardağından 2 parmak eksik un geri kalan kısmınada kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Kreması için; 3 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 adet yumurta sarısı1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler Pandispanya için 6 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı sıcak su1 su bardağından 1 parmak eksik unYarım su bardağı nisaşta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 paket kakao (2 yemek kaşığı) Kreması için 2 kutu krema100 gram bitter 100 gram sütlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Baton Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 4 adet yumurta (oda ısısında)1 su bardağından bir parmak eksik şeker1 küçük türk kahvesi fincanı sıcak su1 çay kaşığının ucu ile tuzYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un ( 200 ml su bardağı kullandım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt