elektronikci
FD Üye
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt+1 bardak süt
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su (Pirinç haşlamak için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta sarısı (İsteğe bağlı)
- 1 adet vanilya
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri yeterlice yıkayıp 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
- Üzerine 1 lt sütü ve yumurta sarısını ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1 bardak sütün içerisinde 2,5 kaşık nişastayı acıyoruz ve tencereye ekliyoruz.
- Kaynamaya yakın toz şekeri ekliyoruz.
- En son vanilyayı ekleyip kıvam alınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Sütlaç kaplarına 1 parmak eksik dökerek fırın tepsisine de kapların yarısına kadar su koyup 190-200 c de fırının en üst katında (ızgara ayarında) kızarana kadar tutuyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.