Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası yada mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri güzelce yıkayıp tenceremizde 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerimizin üzerine 1 su bardağı şekeri ve vanilini ek edip pişirelim.
- Ayrı bir kapta yarım su bardağı süt ve mısır nişastasını yada buğday nişastasını (ben mısır nişastası kullandım) eritene kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız nişastalı karışımı sütlacımıza ekleyip 10 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
- Fırın için uygun kaplarımıza sütlacımızı hisse edip fırın tepsimize kaselerimizi yerleştirelim.
- Tepsimize kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurup evvelce ısıttığımız fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayalım.
- Üzerlerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun yapanlar beni instagram hesabımda kıssasında etiketleyebilir @simayinsunumevi.