teknolojiuzmani
FD Üye

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg süt
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme değil)
- 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci 2 bardak suda uygunca pişiriyoruz, (süt dolapta ise biraz ısıtıyoruz ki pirinçle birleşince kesilmesin )sütle pirinci karıştırıp kaynatıyoruz.
- Nişastayı suda açıp ekliyoruz.
- Biraz daha kaynatıp vanilyayı ve şekerini de ekleyip bi taşım daha kaynatıp kaselere alıyoruz.
- Fırın tepsisine kaseleri koyup tepsiye su koyup en sıcak düzey de fırında üstlerini kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.