Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
firin-sutlac.jpg

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı süt (1 litre süt)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
  • Yarım Türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
  • 1 paket vanilya
  • Pirinci haşlamak için de iki katı kadar(2çay bardağı) su

Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp iki katı suda tıkır kalmayana kadar haşlayalım.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekerini ekleyelim.
  3. Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  4. Bir kasede nişastayı yarım türk kahve fincanı su ile açalım, karıştıralım akabinde yumurta sarısını ekleyip büsbütün pütürsüz hale gelene kadar çırpalım.
  5. Üzerine kaynayan sütten yavaşça ek edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım süratlice karıştıralım. Çabucak kıvamını alacaktır.
  6. 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım. Isıya güçlü fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
  7. Kaseleri çabucak fırına atmıyoruz en az 5 dk bekliyoruz ki üzeri kaymaklansın ve daha hoş kızarsın.
  8. Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
  9. Tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
  10. Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
  11. Fırını yalnızca üst ayarda çalıştıralım.
  12. Burası çok önemli çünkü alt üst çalıştırmak üzere bir yanılgı da yapmıştım, hoştu fakat kıvamı biraz daha suluydu.
  13. Tam kıvamı elde etmek için yalnızca üst ayarda üstleri kızarana kadar pişirelim.
  14. Akabinde soğutup buzdolabına kaldıralım.
  15. Üzerine fındık, ceviz ve yaz aylarında dondurma ile servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı süt (1 litre süt)1 su bardağı toz şeker1 küçük çay bardağı pirinç1 adet yumurta sarısı2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)1 türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)1 paket vanilya Pirinci haşlamak için; 5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Fırın Sütlaç Sulu Sulu Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı süt (1 litre süt)1 su bardağı toz şeker1 küçük çay bardağı pirinç1 adet yumurta sarısı2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (Silme olacak mutlaka)Yarım türk kahvesi fincanı su (Nişastayı inceltmek için)1 paket vanilyaPirinci haşlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Fırın Sütlaç (videolu) Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı süt (1 litre süt)1 su bardağı toz şeker1 ufak dere bardağı pirinç1 adet yumurta sarısı2, 5 silme yemek kaşığı darı nişastası (silme olacak mutlaka)Yarım türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)1 paket vanilya PİRİNCİ HAŞLAMAK...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1 litre + 1 su bardağı süt1 türk kahvesi fincanı pirinç (80 ml.)1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 adet yumurtanın sarısı1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir su bardağı pirinci yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt1 su bardağı şeker1 küçük çay bardağı pirinç1 adet yumurta sarısıYarım türk kahve fincanı su (Nişastayı açmak için)2.5 silme yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya2 çay bardağı su (Pirinci pişirmek için) Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt