
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı süt (1 litre süt)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
- Yarım Türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
- 1 paket vanilya
- Pirinci haşlamak için de iki katı kadar(2çay bardağı) su
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinçi yıkayıp iki katı suda tıkır kalmayana kadar haşlayalım.
- Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekerini ekleyelim.
- Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Bir kasede nişastayı yarım türk kahve fincanı su ile açalım, karıştıralım akabinde yumurta sarısını ekleyip büsbütün pütürsüz hale gelene kadar çırpalım.
- Üzerine kaynayan sütten yavaşça ek edip karıştıralım ve ılınmış olan karışımı tencereye boşaltalım süratlice karıştıralım. Çabucak kıvamını alacaktır.
- 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım. Isıya güçlü fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
- Kaseleri çabucak fırına atmıyoruz en az 5 dk bekliyoruz ki üzeri kaymaklansın ve daha hoş kızarsın.
- Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
- Tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
- Fırının üst rafına koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
- Fırını yalnızca üst ayarda çalıştıralım.
- Burası çok önemli çünkü alt üst çalıştırmak üzere bir yanılgı da yapmıştım, hoştu fakat kıvamı biraz daha suluydu.
- Tam kıvamı elde etmek için yalnızca üst ayarda üstleri kızarana kadar pişirelim.
- Akabinde soğutup buzdolabına kaldıralım.
- Üzerine fındık, ceviz ve yaz aylarında dondurma ile servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.