
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 6 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinç ve suyu tencereye koyalım.
- Pirinç suyu emene kadar pişirelim ve orta ara karıştıralım.
- Pirinç suyu içine çekince içine 5 su bardağı süt katalım.
- Kaynamaya bırakalım kaynayınca içerine şekeri katıp 5 dk daha kaynatalım.
- Daha sonra bir kap içerisine 3 yemek kaşığı nişasta ile 1 su bardağı sütü döküp çırpalım ve tencereye dökelim. Çabucak yoğunlaşıyor zati.
- Güveçlere paylaştırıp tepsiye koyalım ve tepsinin içerisine su koyalım yaklaşık 20 dk üstü kızarıncaya dek pişirelim not!! kızarma müddeti fırına nazaran değişebilir. Afiyet olsun ???? ????.