
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta+1 yemek kaşığı su
- Vanilya
- Fındık parçaları
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- İlk olarak pirinçlerinizi ılık su ile güzelce yıkayıp süzüyoruz ve sütümüzle bir arada tencereye alıp pirinçler pişip yumuşayana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz.
- Pirinçlerin piştiğinden emin olduktan sonra şekerimizle birlikte geriye kalan tüm gereçleri ekliyoruz .
- Nişastayı suyla çözdürüp ekleyin(şekeri pirinçler piştikten sonra ekleyin yoksa pirinçler pişmez)
- Daha sonra sütlacımızı fırınlayacağımız kaplara eşit biçimde paylaştırıyoruz .
- Son olarak bir tepsiye su koyup üstleri biraz yanana kadar fırınlıyoruz????????.