
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçler yıkanarak 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlanır. ( az ölçüde su kalacaktır. ).
- Haşlanan pirince süt ve vanilya eklenerek kaynatılır.
- Kaynayınca şeker ve süt ile açtığımız nişasta eklenip 15 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Sütlaçlar ısıya güçlü sütlaç kaselerine eşit bir şekilde hisse edilir.
- Fırın tepsisine dizilen kaselerin ortasına kadar gelecek şekilde soğuk su koyulur.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede en üst rafta pişirilir. (kontrol edilerek pişirilmelidir. Pişirme süreleri eşit olmayacaktır. ).