Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç
0
88

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firin-sutlac.jpg

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt (Nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçler yıkanarak 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlanır. ( az ölçüde su kalacaktır. ).
  2. Haşlanan pirince süt ve vanilya eklenerek kaynatılır.
  3. Kaynayınca şeker ve süt ile açtığımız nişasta eklenip 15 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  4. Sütlaçlar ısıya güçlü sütlaç kaselerine eşit bir şekilde hisse edilir.
  5. Fırın tepsisine dizilen kaselerin ortasına kadar gelecek şekilde soğuk su koyulur.
  6. Önceden ısınmış fırında 180 derecede en üst rafta pişirilir. (kontrol edilerek pişirilmelidir. Pişirme süreleri eşit olmayacaktır. ).
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt