
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- Yarım litre su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
- 1 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Fındık yahut ceviz
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp orta uzunluk tencereye koyup kısık ateşte yarım litre su ile pirinçler suyu çekene kadar pişirelim. Suyunu tam çekmeden lapa iken 1 litre sütü ek edelim.
- Karıştırıp kısık ateşte 20 dk daha pişirelim.
- Nişastayı da ocak’tan aldığımız 3-4 yemek kaşığı süt ile açalım ve tencereye ekleyelim.
- 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı da ek edelim.
- Şeker eriyene kadar düzgünce karıştırın ve 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Sütlacı toprak güveçlere paylaştırıp, güveçleri yarım parmak eksik dolduralım.
- Fırına koymadan evvel 10 dk bekletelim ki üzeri kaymak tutsun.
- Daha sonra güveçleri bi tepsiye yerleştirelim ve tepsinin yarısına kadar su dolduralım.
- 230 derecede fırının en üst katında üzeri güzelce renk alana kadar pişirin. Yaklaşık 10 dk kadar ( fırından fırına değişiklik gösterebilir ).
- Fırından çıktıktan sonra evvel oda sıcaklığında bekletelim sonra buzdolabında uygunca soğumaya bırakalım.
- Servis ederken fındık yahut ceviz tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.