Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firin-sutlac-2.jpg

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • Yarım litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
  • 1 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;
  • Fındık yahut ceviz

Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkayıp orta uzunluk tencereye koyup kısık ateşte yarım litre su ile pirinçler suyu çekene kadar pişirelim. Suyunu tam çekmeden lapa iken 1 litre sütü ek edelim.
  2. Karıştırıp kısık ateşte 20 dk daha pişirelim.
  3. Nişastayı da ocak’tan aldığımız 3-4 yemek kaşığı süt ile açalım ve tencereye ekleyelim.
  4. 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı da ek edelim.
  5. Şeker eriyene kadar düzgünce karıştırın ve 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  6. Sütlacı toprak güveçlere paylaştırıp, güveçleri yarım parmak eksik dolduralım.
  7. Fırına koymadan evvel 10 dk bekletelim ki üzeri kaymak tutsun.
  8. Daha sonra güveçleri bi tepsiye yerleştirelim ve tepsinin yarısına kadar su dolduralım.
  9. 230 derecede fırının en üst katında üzeri güzelce renk alana kadar pişirin. Yaklaşık 10 dk kadar ( fırından fırına değişiklik gösterebilir ).
  10. Fırından çıktıktan sonra evvel oda sıcaklığında bekletelim sonra buzdolabında uygunca soğumaya bırakalım.
  11. Servis ederken fındık yahut ceviz tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt