
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 çubuk tarçın
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Evvel pirinci bir hoş yıkayalım3 çay bardağı suyla haşlayalım.
- Akabinde yumuşayan pirince sütü ekleyelim kaynamaya başlayınca şekeri ve çubuk tarçıni ekleyelim 2-3 dk daha kaynatıp yarım bardak sütle açtığımız nişasta ve vanilyayı da ekleyip pirinçler büsbütün hazır oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
- Akabinde ocağı kapatırken içindeki çubuk tarçını çıkaralım ve fırın kaplara paylaştıralım.
- Kaselerin yarısına kadar çeşme suyumuzu ekleyelim ve fırının en üst rafına sütlaçların ustu istediğimiz yanıklığa gelene kadar denetimli tutalım. (bu tarifle görseldeki kaselerden 5 adet çıkıyor).
Kızımdan not: bugün her zamankinden daha hoş yapmalısın.